Ситуация
Понедельник, 29.04.2024, 12:10
Приветствую Вас Гость | RSS
 
Главная РегистрацияВход
Меню
Приемная
Общественная приемая
Разделы новостей
Украина [4302]
Крым [1368]
Новость дня [29.04.2024]
Сегодня материалов нет.
Партнеры
Наш опрос
Выполнит ли Янукович В.Ф. свои предвыборные обещания после инаугурации?
Всего ответов: 91
Главная » 2013 » Март » 12 » Дела околополитические
Дела околополитические
10:33

Вищий адмінсуд позбавив депутатських повноважень 46-річного Сергія Власенка з "Батьківщини". Судді вважають, що він незаконно суміщав роботу депутата й адвоката — захисника ув'язненої Юлії Тимошенко.
Власенко не прийшов на суд. Від середи взагалі не з'являвся на людях. Ходили чутки, що виїхав за кордон. Однак у понеділок зібрав прес-конференцію. Мав дещо знервований вигляд — був насуплений, часто поправляв під собою стільця. Заявив, що Генпрокуратура готує його арешт, і це відбудеться найближчим часом.
— Генпрокуратура продовжує фальшування ще трьох кримінальних справ проти мене, — уточнив. — Колишня дружина Наталія Окунська під диктовку хлопчиків з Адміністрації президента продовжує писати нові заяви.
Одна кримінальна справа стосується заяви Окунської щодо нібито викрадення Власенком її автомобіля. Друга, що колишній чоловік побив її й забрав мобілку. Зміст третьої справи Власенкові не відомий, але він має інформацію, що така є.
На запитання адвокат відповідав стисло. Роздратувався, коли поцікавилися, чи не збирається виїхати з країни. Емоційно заперечив, а після прес-конференції швидко залишив залу.
У нинішньому скликанні Верховної Ради Власенко став четвертим депутатом, якого позбавили мандата. Перед цим були позафракційні мажоритарники Павло Балога, Олександр Домбровський і член фракції Партії регіонів мільярдер Андрій Веревський. Кажуть, його це рішення не надто зачепить, адже більшість часу проводить у Лондоні.
Влада використовуватиме механізм позбавлення мандатів для політичних репресій, вважає політолог 43-річний Сергій Таран:
— Під "коток" потраплятимуть незручні для влади політики. Хто саме — питання відкрите: чи люди з високим рейтингом, чи ті, хто можуть вплинути на виборчу кампанію або фінансуватимуть опозицію. Можуть взятися і за "своїх", бо в Партії регіонів є конфлікт між "старими" донецькими та "сім'єю".
Весь минулий тиждень опозиція блокувала роботу парламенту. Хоче не допустити оголошення спікером позбавлення повноважень Власенка. Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що Рада "вже не запрацює, треба оголосити одночасні дострокові парламентські і президентські вибори".
— Дострокові президентські та парламентські вибори можливі лише за кризового варіанту розвитку подій — дефолт, колапс економіки чи катастрофічні природні лиха, — вважає політтехнолог 37-річний Тарас Березовець. — Дострокові вибори 2007 року стали можливі через усвідомлення Ющенком загрози втрати влади за прем'єрства Януковича. Це відбулося під тиском соратників, насамперед Тимошенко. Сьогодні таких соратників у Януковича немає. Те, що Верховна Рада заблокована, главі держави нічим не загрожує. Для нього це — скоріше, позитив, бо опозиція сама себе закрила в парламенті й локалізувала. Можуть спокійно працювати Адміністрація президента й Кабмін. Янукович може видати Указ про розпуск парламенту через місяць, а може — через півтора року. Найзручніший момент для глави держави розпустити Верховну Раду — перед президентськими виборами.
Проводити по країні народні віче закликає опозицію керівник фракції "Батьківщина" 38-річний Арсеній Яценюк:
— Треба йти в народ, просити людей вставати, — каже він.
Опозиціонери не мають потенціалу, щоб вивести людей на вулицю, продовжує Тарас Березовець:
— Не можна оголосити повстання, сидячи в кабінеті за столом ціною кілька тисяч доларів. Треба одягти джинси й спуститися до людей.
Категория: Украина | Просмотров: 277 | Добавил: Sergeyev | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход
Поиск
Реклама
Погода
Курс валют
Украинских гривен Украинских гривен
ЕВРО(EUR)//-//
Курс Российского Рубля Информер(RUB)//-//
Доллар США(USD)//-//
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Ситуация © 2024
Сайт управляется системой uCoz