Ситуация
Понедельник, 06.05.2024, 10:14
Приветствую Вас Гость | RSS
 
Главная РегистрацияВход
Меню
Приемная
Общественная приемая
Разделы новостей
Украина [4302]
Крым [1368]
Новость дня [06.05.2024]
Сегодня материалов нет.
Партнеры
Наш опрос
Выполнит ли Янукович В.Ф. свои предвыборные обещания после инаугурации?
Всего ответов: 91
Главная » 2013 » Февраль » 1 » Азаров посчитал
Азаров посчитал
13:32

Україна продовжить додавати максимум зусиль для забезпечення своєї енергетичної незалежності.
Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з активом Національного союзу журналістів у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Країна докладає колосальних зусиль для забезпечення енергетичної незалежності, відриває фінансування від усього й направляє на ці цілі. І ви знаєте чому", - сказав він.
"Останній рахунок, який нам пред'явив "Газпром", - гігантська сума $7 мільярдів. Це приблизно 3 місяця виплат пенсій усім нашим пенсіонерам", - додав Азаров.
Як відомо, російський "Газпром" виставив НАК "Нафтогаз України" рахунок на суму порядку $7 мільярдів за недобір природного газу в 2012 році виходячи з передбаченої контрактами вимоги take or pay.
У той же час в українському держхолдингу підкреслюють, що компанія в повному обсязі оплатила отриманий від російської компанії газ по раніше виставлених рахунках.
При цьому "Нафтогаз України" неодноразово повідомляв російську компанію про намір знизити закупівлі природного газу в 2012 році.
Україна в 2012 році скоротила імпорт природного газу на 26,5% (на 11 мільярдів 863,9 мільйона куб. м) у порівнянні з 2011 роком – до 32 мільярдів 939,3 мільйонів куб. м (мінімальні зобов'язання – take or pay - становлять 41,6 мільярда куб. м).
Практично весь цей обсяг газу імпортований з Росії НАК "Нафтогаз України" і підконтрольною Дмитру Фірташу Ostchem Holding Limited (Кіпр).
"Нафтогаз України" імпортував торік 24,9 мільярда куб. м російського газу за контрактом з "Газпромом" і близько 55 мільйонів куб. м за реверсною схемою згідно з контрактом з RWE (Німеччина).
Категория: Украина | Просмотров: 328 | Добавил: Sergeyev | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход
Поиск
Реклама
Погода
Курс валют
Украинских гривен Украинских гривен
ЕВРО(EUR)//-//
Курс Российского Рубля Информер(RUB)//-//
Доллар США(USD)//-//
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Ситуация © 2024
Сайт управляется системой uCoz