Ситуация
Понедельник, 29.04.2024, 17:57
Приветствую Вас Гость | RSS
 
Главная РегистрацияВход
Меню
Приемная
Общественная приемая
Разделы новостей
Украина [4302]
Крым [1368]
Новость дня [29.04.2024]
Сегодня материалов нет.
Партнеры
Наш опрос
Выполнит ли Янукович В.Ф. свои предвыборные обещания после инаугурации?
Всего ответов: 91
Главная » 2012 » Ноябрь » 22 » Решение по Луценко будет выполнено
Решение по Луценко будет выполнено
12:38

Українська сторона й комітет міністрів Ради Європи розроблятимуть варіанти виконання рішення Європейського суду з прав людини у відношенні Юрія Луценка.
Про це сказав постійний представник України при Раді Європи Микола Точицький в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Що стосується скарги Луценка на попереднє затримання під вартою, рішення прийняте і вже має статус остаточного", - зазначив він.
Точицький пояснив, що, відповідно до Європейської конвенції з прав людини, питання виконання рішень ЄСПЛ передаються на розгляд комітету міністрів Ради Європи.
"КМ РЄ у форматі своїх спеціальних засідань буде в співпраці з делегацією України розробляти шляхи належного виконання цього рішення", - повідомив він.
Як відомо, 20 листопада Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) залишив у силі рішення у справі Луценка, відхиливши прохання українського уряду про його перегляд Великою палатою.
Рішення від 3 липня встановлює, що арешт екс-голови МВС порушує права людини. Суд також зобов'язав Україну виплатити Луценкові EUR 15 тис компенсації моральної шкоди.
1 жовтня 2012 року урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ спрямував клопотання у ЄСПЛ про передачу справи "Луценко проти України" на розгляд Великої палати. При подачі клопотання українська сторона посилалася на Конвенцію про захист прав людини й основних свобод від 4 листопада 1950 року.
Луценка затримали 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, з тих пір він перебував у Київському СІЗО. Захист Луценка оскаржив у ЄСПЛ арешт екс-міністра.
27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у вчиненні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Пізніше його етапували в Менську виправну колонію №91 у Чернігівській області для відбування покарання.
Крім того, 17 серпня 2012 року Печерський райсуд визнав екс-міністра також винним у недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів у відношенні водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка й засудив до ще 2 років обмеження волі.
Категория: Украина | Просмотров: 294 | Добавил: Sergeyev | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход
Поиск
Реклама
Погода
Курс валют
Украинских гривен Украинских гривен
ЕВРО(EUR)//-//
Курс Российского Рубля Информер(RUB)//-//
Доллар США(USD)//-//
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Ситуация © 2024
Сайт управляется системой uCoz